Choreatische Behandeling

Rugklachten Den Bosch

Al vele jaren was de gedachte aan rugklachten me ontgaan, en met de zwelling in mijn nek en schouder en de constante pijn in mijn onderrug begon het allemaal hopeloos te lijken. Hoewel er veel conservatieve behandelingen beschikbaar zijn, en een aantal kleine chirurgische ingrepen in zwang zijn geraakt, besloot ik dat het het beste zou zijn om een chiropractisch beroep uit te proberen. De dokter die ik uiteindelijk besloot te bezoeken, was een chiropractor.

Ik had al van chiropractie gehoord lang voordat ik er ooit van gehoord had of van een andere chiropractor. Mijn huisartsenpraktijk vroeg me om te zien wat voor verschil het kon maken. Ik vertelde hem mijn hele verhaal en hield geen verbaasde toespraak. Het werd me ineens duidelijk dat ik daar patiënt moest worden. Dat was bijna 5 jaar geleden. Elke chiropractor waar ik van gehoord had, leek zich te specialiseren in één gebied. Terwijl ik van sommige chiropractors had gehoord die mijn rug grondig zouden behandelen, kreeg mijn lichaam een totaal andere behandeling. Ik had gehoord dat er een chiropractor was die gespecialiseerd was in hoofdpijn. Een andere zou specifieke corrigerende en orthopedische chirurgie doen. Daarnaast had ik ook gehoord dat er anderen waren die fysische onderzoeken deden, massages, toevoeging van zout water om hoofdpijn te verlichten, en andere van dat soort saaie massage-dingen.

Ik had bijna de chiropractor overgeslagen. Ik liet het idee van een operatie vallen en was blij met chiropractie als mijn manuele therapie. Voor mijn eerste beoordeling koos ik een chiropractor die gespecialiseerd was in manuele therapie en gebruik maakte van wat ik dacht dat diepe hersenwetenschap was. Later ontdekte ik dat ik de kenmerken had van een paraplegische patiënt.

Mijn eerste chiropractische behandeling was afschuwelijk. Het liet me voelen als een lab rat. Het duurde een half uur. Ik weet niet of ik dat ooit aan mijn chiropractor heb verteld, maar hij vond het interessant dat ik hem dat nooit eerder had verteld. De behandeling die ik bij de dokter onderging, bestond uit het uitoefenen van druk op een bepaald punt op mijn rug. Hoewel dit mijn ongemak op de een of andere manier verlichtte, deed het niet helemaal de truc. Ook het onderhoudsaspect van een chiropractische behandeling wordt door velen niet goed begrepen, ook door mijzelf niet. Mijn eigen aanpak was het nemen van een grote dosis steroïden. Dit was zowel kostbaar als tijdrovend.

Na verloop van tijd begon ik te experimenteren met verschillende dingen. Het belangrijkste ingrediënt dat ik gebruikte was een aminozuur genaamd l-arginine. Dit hielp me om een betere flexibiliteit te hebben. De kans was groot dat als je ooit omhoog werd gehouden er kleine botjes vlak onder de huid zaten en deze botjes werden onder druk anders aan elkaar geplakt. Je kunt zo een gaatje in de huid boren en daar kleine buisjes in doen die wat bloed en andere chemicaliën naar de huid stuwen om die te ontspannen. Dit werkte, maar ik wist nooit zeker of dat ontspanning was.

Lees meer

Fysio
Fysiotherapie

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.