Wat doet een retraite?

Verloskundigenpraktijk Ijsselmonde

Wanneer komt er een vroedvrouw bij de bevalling?

Een vroedvrouw brengt een onaangekondigd bezoek aan je bevalling met jou en je baby in het ziekenhuis. Ze maakt zich vertrouwd met je kamer en je omgeving, overlaadt je met comfort en moedigt je aan om de laatste momenten van je zwangerschap en je welzijn zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat doet een vroedvrouw?

De vroedvrouw helpt je te beslissen welk type bevalling je wilt hebben. In deze gevallen stelt ze je in staat om te kiezen voor een ruggenprik of om je pijn te minimaliseren. Ze houdt de baby voortdurend in de gaten op tekenen van ongemak, adviseert je over je dieet en voedingsbehoeften, en komt je medische geschiedenis te weten voor het geval er iets ongewoons gebeurt, evenals de naam van je arts.

Welke verantwoordelijkheden heeft een vroedvrouw?

De meeste vrouwen vragen zich af wanneer ze een vroedvrouw bij een bevalling moeten hebben. Dat is niet voor niets: in veel programma’s helpt een vroedvrouw, als je met velen bent, de da Vinci onder controle te houden. In het programma is 20% van de totale begeleiders vroedvrouw.

De vroedvrouw is heel belangrijk bij zowel de bevalling als de kraamtijd. Verloskundigen zijn niet alleen nuttig tijdens de bevalling, maar ook tijdens de hele babytijd, omdat alle zorg en voorlichting die zij geven niet beschikbaar zijn bij een verloskundige in het ziekenhuis. Een bevalling is veruit een van de weinige keren in je leven dat je in alle opzichten volledig wordt ondersteund. Wanneer je een vroedvrouw kiest, maak dan de verbintenis om hem/haar in je leven te nemen. Je zult merken dat je zwangerschap een van de meest bevredigende ervaringen van je hele leven zal zijn en dat de steun die je van deze persoon krijgt het kostbaarste zal zijn dat je ooit in je leven zult hebben.

Naast vroedvrouwen zijn er nog andere beroepsbeoefenaren, en hoewel zij ook ervaring kunnen hebben met geboorten van zuigelingen en jonge kinderen, hebben degenen die een certificaat van Easter Seals,OD band, of certificaten van de American Board of Midwifery, ICSI, of CMs hebben meestal een uitgebreidere opleiding dan de hierboven genoemde vroedvrouwen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.