Wat is je natuurtalent?

Leiderschapscoach

Het eerste wat u moet overwegen zijn de positieve oorzaken van stress. Het is belangrijk te weten te komen wat uw klanten doormaken – welke boeken zij lezen, welke cijfers zij zichzelf geven, welke problemen zij zouden kunnen oplossen en hoeveel onrust zij zichzelf geven.

Het is geen slecht idee om naar je productiegebied te gaan en hun mening te vragen om te zien of je patronen kunt ontdekken, misschien andere ervaringen of andere gesprekken. Kijk dan naar de e-mails, de telefoon en de rommel in hun leven en laat je leiderschap groeien… door uit te breiden in gebieden die dat nodig hebben.

Als een professionele service coach, werk ik alleen met leiderschap gezondheid en leiderschap ontwikkeling. Ik coach niet in verkoop, of vele andere gebieden. Dus, de uniciteit van de klant is belangrijk, dus we zijn precies waar ze zijn of we zijn er waarschijnlijk op hetzelfde moment toch als gevolg van anciënniteit. Een kampioen…zal het sowieso stressvol vinden om met je te praten.

Een totale ramp is niet stressvol voor je, tenzij je meer problemen hebt dan je aan wilt. Ik liet de klanten weten dat zij een rol te spelen hadden. Het is een tweerichtings relatie en de PartnerIdentificatie was altijd een sleutelelement. Bij grondwerk lijken mensen altijd gestrest te zijn in de ene situatie en gelukkig in de andere. Zij willen stress om met de problemen om te gaan. Wij kijken naar de oorzaak van de stress door te vragen, en helpen hen dan zich te concentreren op hun sterke punten en daarop voort te bouwen.

Zijn je sterke punten? Ben je een goede luisteraar? Heb je geleerd hoe je “nee” moet zeggen? Houdt u de heelheid in stand? Bent u georganiseerd? Is uw agenda de laatste tijd zeer productief geweest? Loopt u liever naar mensen toe, zelfs als dat betekent dat u even moet wachten? Geniet u liever van een lunch met de baas of gewoon van uw middag met een vriend? Doet u mee in het spel en draagt u uw steentje bij in uw werk? Trekt u competentie en begrip aan in uw werk? Kijk je ernaar uit om naar je werk te gaan en laat je het achter als je klaar bent? Blijf je stilstaan bij die lange lijst van “to-dos”? Er zijn inderdaad evenveel antwoorden op deze vragen als er mensen zijn die bereid zijn er “ja” op te zeggen.

Dan zijn er al die dingen die stress veroorzaken; de kleine dingen die er eigenlijk niet zo toe doen, dus we laten ze zich opstapelen. We vinden een manier om de stress los te laten… maar er is wat eindeloze stress lijkt en wat een meer bevredigende reden voor stress is. Weet je zeker dat je baan echt van jou is, of heb je het alleen geleerd om dag in dag uit als alternatief te gebruiken. Als je misschien wel het juiste doet, maar niet per se met passie werkt, hoe kun je dan zo effectief zijn?

Is een vorige baan een baan die dezelfde soort stress met zich meebracht? Is de doelmarkt waar je wilt zijn? En waarin wil de manager dat je uitblinkt? Het is OK om elk van deze opties te overwegen, ook al moet je nog steeds productief zijn en het werk gedaan krijgen.

Lees meer

Bewustzijn coach

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.