Waarom proteïne zo belangrijk is

Herbalife

Maaltijdvervangers; hoewel deze uitdrukking klinkt als een van die verleidelijke marketingslogans op een bekend uithangbord, de tussen honderden producten die u niet-zo-subtiel het hof proberen te maken, zijn wij bezig met het ontwikkelen van een meer praktische omschrijving. Helaas met een etiket, “maaltijdvervanger” beschrijft waarschijnlijk de meest effectieve producten op de markt. De markt laat een massale opkomst zien op het gebied van diëten en een schijnbaar kille reactie op gewichtsverlies, ondanks een meer dan toereikend en terecht overvloedig aanbod van gezondheidsvoeding en supplementen.

Wat zou u verkiezen als maaltijdalternatief, zonder de demonisering van koolhydraten en het bijbehorende vet en de bijbehorende metabolische triple-whammy? Een maaltijd die eiwitten, koolhydraten en vetten combineert, op verantwoorde wijze geproduceerd uit gezonde bronnen. Belangrijker nog, wat zou u verkiezen als barometer van uw persoonlijke vitaliteit? Een 1:1 verhouding tussen koolhydraten en eiwitten zoals in de meeste proteïnedrankjes of -repen? Of een evenwichtige mix van koolhydraten, vetten en eiwitten zoals in Lean Body Meal Replacement? Het is duidelijk dat dit van belang is, en als je naar de feiten kijkt, rijst er een enorme vraag die een gedetailleerd antwoord verdient.

Eiwit is netjes gecategoriseerd in quinoa, rijst, tarwe, arenan, soja en bonen, waarbij quinoa de minst bewerkte van de vier is. Uit nieuwsgierigheid heb ik het eiwitgehalte van de vier soorten voedsel opgezocht. Tarwe was de eerste met 5,2 gram, bijna het dubbele van wat het zou moeten zijn. Rijst voegde 2.35g toe; arean 2.19g, bijna gelijk met quinoa voor laagste. Met al die gezonde eiwitbehoeften in het achterhoofd, werd het op een na hoogste eiwitgehalte gevonden in het op bessen gebaseerde Lean Body ontbijt, met een eiwitgehalte van 9,59 gram. Interessant genoeg was de kleinste hoeveelheid te vinden in de Lean Body maaltijd met chocoladesmaak, met een eiwitgehalte van 0,4 g.

Laten we even uitweiden en praten over waarom eiwit zo belangrijk is. Eiwit is de basis bouwsteen van alle levende dingen. Cellen, spieren, haar, nagels, huid, orgaanweefsel, ze zijn allemaal afhankelijk van en worden mogelijk gemaakt door eiwit. Elke dag wordt eiwit afgebroken en gebruikt in het anabolisme. Het wordt echter ook afgebroken en gebruikt in het katabolisme. Als er geen aminozuren beschikbaar zijn, zal het lichaam de aminozuren in eiwit gebruiken die het al heeft opgeslagen, die dan worden omgezet in glucose en gebruikt voor energie, of omgezet in vet. Eiwit kan niet worden opgeslagen, dus als je lichaam alles heeft wat je nodig hebt, zal het het niet opslaan. Alle calorieën die je verbrandt, worden omgezet in glucose. Als je echter honger hebt, zal eiwit veel sneller worden omgezet in glucose dan welke andere energiebron dan ook.

Eiwit wordt niet alleen gebruikt om weefsels op te bouwen, maar ook om de integriteit van weefsels en de vitaliteit van cellen te behouden. Daarom is het zo belangrijk om voldoende hoogwaardige eiwitten in uw voeding op te nemen. De American Heart Association beveelt aan dat de totale eiwitinname niet meer dan 35% van de totale dagelijkse calorie-inname bedraagt. Jongere mensen hebben minder eiwitten nodig; voor iemand boven de 50 is de behoefte verhoogd tot 45%.

Met behulp van Herbalife’s “My Plate” krijgt u elke dag de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten om u te helpen aan die eiwitbehoefte te voldoen, terwijl u de hoeveelheid calorieën die u binnenkrijgt beperkt. Gelukkig biedt Herbalife ook een eenvoudig te gebruiken dieetplanningssysteem, zodat u vandaag nog kunt beginnen met afvallen. Niet slecht voor een product uit de natuur; in feite noemen ze het Nature’s Way. Hun expertise kent het belang van natuurlijke ingrediënten. Alles is gemaakt van natuurlijke producten en plantaardige ingrediënten, zodat u erop kunt vertrouwen voor uw voedingsbehoeften.

Degenen die zich tot Herbalife wenden voor voedingsbehoeften weten dat hun nieuwe “My Plate” krachtige resultaten biedt. Met superieure cel bescherming, verbeterde spijsvertering en juiste voeding zal uw algehele gezondheid verbeteren. Te veel variabelen spelen een rol in de resultaten van een studie, zoals tijd van de dag, dieet, genetica, geslacht en gebruikte bereidingsmethoden, welk Herbalife product is geschikt voor u.

Lees meer:
Voedingsadvies

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.