Manieren om uw gezin te onderhouden zonder te scheiden

Gezinsondersteuning

Hoewel dit voor sommigen het geval kan zijn, is het niet zo gewoon als je zou denken. Tenminste, niet om de redenen die je zou denken. Veel stellen trouwen met de bedoeling voor altijd bij elkaar te blijven. Maar zo werkt het leven niet altijd. Stellen kunnen om allerlei redenen trouwen: Misschien is je verbintenis niet echt of niet gebaseerd op liefde. Of misschien is één partner niet meer gelukkig in de relatie en wil hij die beëindigen om zijn eigen droom na te jagen. Hoe dan ook, het blijft pijnlijk als je huwelijk eindigt. Zelfs als je een prachtige tijd had om te trouwen, heeft je huwelijk op de lange termijn niet gewerkt. Maar dat betekent niet dat je je gezin zomaar moet opgeven! Het is niet omdat iets niet werkte, dat het nooit meer zal werken of dat er niet ooit een andere manier zal zijn om dingen op een gezonde en positieve manier op te lossen. Gelukkig zijn er andere manieren om je gezin te onderhouden zonder te scheiden dan hertrouwen, zoals een gezinsondersteuning coach.

Betaal uw gezamenlijke schulden

Veel echtparen komen in een situatie terecht waarin één partner zijn baan moet verlaten wegens gezondheidsproblemen of een ontslag. Zelfs als de partner niet werkloos wil blijven, kan er een periode zijn waarin hij vrij moet nemen. In deze situatie moet degene die vrij moet nemen alle schulden betalen, inclusief studieleningen, creditcardrekeningen en andere verplichtingen. Als uw partner vrij neemt, moet hij alle schulden nakomen, inclusief medische rekeningen, die op naam van u beiden staan.

Dit betekent niet dat de schulden moeten worden kwijtgescholden. Het betekent alleen dat uw partner ze moet betalen. Als u een rekening nu niet kunt betalen, maakt het niet uit of uw partner vrijaf heeft genomen en het bedrijf het geld schuldig is. Je moet de rekening op korte termijn betalen. Zodra je het geld hebt, kan je partner de rekening betalen.

Leef samen en spaar voor een regenachtige dag.

Dit is een geweldig idee voor wie een scheiding wil vermijden, maar nog niet klaar is voor het huwelijk. Als u en uw partner samenwonen, krijgt u de kans om aan uw relatie te werken en uw financiën op orde te houden. Dit kan een goede optie zijn voor alleenstaande ouders die bij elkaar willen blijven, maar het gevoel hebben dat ze nog niet klaar zijn voor het huwelijk. Samenwonen hoeft niet te betekenen de knoop doorhakken en onder één dak wonen.

Vorm nieuwe, positieve relaties

Een van de beste manieren om je gezin te onderhouden zonder te scheiden is het vinden van nieuwe, positieve relaties buiten je huwelijk. Als u en uw partner al vele jaren getrouwd zijn en een beetje op leeftijd raken, is het misschien tijd om uw nauwe banden met uw familie te vernieuwen. Dit kan betekenen dat u tijd vrijmaakt voor uw ouders en broers en zussen, of dat u andere activiteiten onderneemt met uw kinderen, zoals sport, muziekles of vrijwilligerswerk.

Trouw niet met de verkeerde persoon

Als je ouder bent dan dertig, heb je waarschijnlijk de pijn van een scheiding meegemaakt. Maar scheiden hoeft niet de enige optie te zijn.

Er zijn veel andere opties beschikbaar voor paren die bij elkaar willen blijven, maar ongelukkig zijn in hun huwelijk. Gelukkig zijn veel van deze opties ook beschikbaar voor jongere stellen. Evalueer als koppel de kwaliteit van jullie relatie en beslis of jullie iets willen veranderen. Verandering komt van binnenuit, maar vaak hebben we hulp van buitenaf nodig. Het kan nuttig zijn om lid te worden van een steungroep of professionele begeleiding te zoeken.

Conclusie

Het idee dat een echtscheiding onvermijdelijk is, is zeer gevaarlijk. Zolang u en uw partner bereid zijn zich in te spannen, is een scheiding niet onvermijdelijk. Als u uw gezin wilt onderhouden zonder te scheiden, zult u bereid moeten zijn om een aantal veranderingen door te voeren. Deze veranderingen zijn misschien moeilijk, maar niet onmogelijk. Het vergt veel inspanning, maar het is zeker de moeite waard.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.