Afrikaanse Therapie

Gestalttherapie

Oneerlijkheid creëert stress, woede en angst In mijn ervaring als therapeut hoor ik vaak dat het erg moeilijk is om het “werk” van de maatschappij voor hen, de minderbedeelden, te doen. Het is misschien gemakkelijker om aan het Afro-Amerikaanse erfgoed te denken! Het werk dat ik met mijn cliënten doe is er in de eerste plaats een van mijn pogingen om bij hen te verblijven en hen naar buiten te brengen, om hun angsten en woede te “ont-stressen en te ont-walken”. Gestalttherapie helpt dus de ziel tot rust te brengen. Het werkt het beste wanneer individuen in staat zijn een therapeut te vinden die in deze therapiebenadering werkt. Een van de meest beproefde methoden om de behoefte aan sociale steun van individuen aan te pakken is via het groepstherapieproces. Er zijn echter ook andere geïndividualiseerde vormen zoals regie, maar ik geef de voorkeur aan het kennis- en energiefocus- en krachtkernproces van de Gestalttherapie.

Tijdmanagement en drukte is een van de grootste belemmeringen om je leven effectief te managen. Het berooft je van efficiëntie en schiet zichzelf veel te veel pijlen in de rug, zoals ik het zie. De meesten van ons hebben een eindeloze reeks “activiteiten” of “symptomen” waarvan we vinden dat we eraan moeten werken. Een van mijn favorieten is de “Verlamming van Analyse.” Dit is een gemoedstoestand die het vaakst wordt ervaren wanneer iemand een conflict uitvecht met gebruikmaking van de “New-Age” overtuiging om verandering af te dwingen. Ik zeg niet dat een van onze “activiteiten” verkeerd is. Wat belangrijk is, is dat we een proces hebben om ons gedrag te controleren en onszelf inspannen om de motieven achter ons gedrag te vinden. Niemand hoeft een ander te leiden, dat is alleen maar zijn behoefte. Zonder persoonlijke verantwoordelijkheid zijn we niet in staat onszelf, ons intellect en onze geest volledig tot uitdrukking te brengen.

Wat essentieel is voor persoonlijke kracht en persoonlijke vrijheid is focus. We raken verstrikt in de chaos of de activiteit, maar een uitweg vinden uit de chaos is essentieel voor je gevoel van persoonlijke kracht en vrijheid. Doen is één manier om gefocust te blijven. We merken vaak dat actie hebben, een klein beetje maar, ons behoorlijk terugzet. Soms is het zo dat we een actieplan hebben; we schrijven ons plan zelfs op! Ik stel voor dat je een actieplan opstelt van wat er gedaan moet worden om het gevoel te krijgen dat je je doelen hebt bereikt. Zodra je je actieplan hebt opgesteld, is het heel belangrijk om een systeem van herinneringen te hebben om gefocust te blijven op je plan. Zelfs met een gedetailleerd plan is het belangrijk dat je je actieplan zichtbaar houdt. Begin met dagelijks – stel dagelijkse en wekelijkse doelen voor jezelf en schrijf dagelijks je doelen voor de week op. Het is belangrijk om een eidetisch plan te hebben dat de toekomst weergeeft. Het is een veel gemakkelijkere manier om de vooruitgang te zien die je gaat maken.

Ook hier is het van het grootste belang om doelen te hebben, dagelijkse to-do lijst; zelfs lijsten van wat u wekelijks hoopt te bereiken. Dit is wat het beste bij uw persoonlijkheid past. Het mooie van presteren is dat niet alles van een groot presteerder zijn te maken heeft met wedijveren met anderen of strategische prestaties. Ik heb ontdekt dat je succes in het leven niet zozeer afhangt van de overwinning, maar meer van het delen van je talenten met anderen – dat is de essentie van echte rijkdom en voldoening, want het dient je om degenen die je helpt te kunnen zegenen.

De belangrijkste economie van succes is de set van anderen die geïnspireerd zijn door uw eigen succes en uw medewerking aan hun succes. Ik heb nooit voor een baas gewerkt die zich om mijn succes bekommerde, maar dat deed er niet toe. Voldoen aan de behoeften van anderen, vooral die welke bijdragen tot je eigen succes, is de grootste vreugde die er in het leven is.

Gestalttherapie kan de hele ervaring van de mens in zijn ervaring van het juiste nu samenbrengen en tot voltooiing brengen zonder frustratie of vastklampen. In gestalttherapie leert de cliënt zichzelf kennen. De therapeut werkt feitelijk met de weefsels en organen van het lichaam, zodat het veld van bewustzijn dat het oog ziet, het veld van bewustzijn is dat het oog ziet. Het Bezoekaltaar is ontworpen om de persoon in staat te stellen de beweging van de beweging zelf te voelen, vooral gericht in voorwaartse en achterwaartse richting. Wanneer je een denkbeeldige lijn van beweging trekt vanaf de voorkant van je lichaam, en de denkbeeldige lijn van beweging trekt vanaf de achterkant van je lichaam, wordt de natuurlijke cyclus van beweging energetisch.

Omdat het menselijk lichaam op een organische manier beweegt, is de taal van de gestalttherapie ook organisch van aard. Net als de beweging van de gezondheid van het lichaam en het gedrag, en de beweging van de intellectuele ontwikkeling, kunnen we instemmend knikken, maar zeggen: “Ik heb misschien even een psychootje nodig”, een time out nemen, of in actie komen, is een actie, geen passieve activiteit, maar een actie die een intentie inhoudt.

lees meer:

Coach Culemborg | 40

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.